Bewindvoering en inkomensbeheer

Wat is bewindvoering?
Als u door uw huidige situatie niet goed voor uw eigen financiën kunt zorgen, dan kan bewind nodig zijn. Wij beschermen u tegen onkunde en misbruik en stellen orde op zaken, zodat er financiële rust komt.

Wie onder bewind staat mag niet meer zelf beslissen over zijn goederen en vermogen, maar blijft wél handelingsbekwaam. Zo mag u bijvoorbeeld, zonder toestemming van de bewindvoerder of kantonrechter, zelf een testament maken, maar niet uw huis verkopen. U blijft ook volledig aansprakelijk voor schade die het gevolg is van een onrechtmatige daad.

Het doel van bewindvoering is het beschermen van uw financiële belangen en om misbruik van uw situatie door en voor anderen te voorkomen.

Bent u op zoek naar een bewindvoerder? Samen met u werken wij naar een stabiele toekomst. Een toekomst waarin u financiële rust én zekerheid ervaart. Wij werken samen met cliënten uit Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade, Nuth, Welten, Voerendaal, Ransdaal, Sittard, Geleen, Beek, Gulpen-Wittem, Stein, Vaals, Valkenburg a/d Geul, Maastricht, Meersen.

Wat kunnen wij betekenen

Wij van Het Budgethuis vinden een persoonlijke benadering met duidelijke afspraken en heldere communicatie belangrijk. Wij verwijzen, begeleiden en ondersteunen bij het aanvragen van schuldhulpverlening. Wij saneren dus niet zelf uw schulden.

Onze dienstverlening is deskundig, transparant, persoonlijk en laagdrempelig. Wij zijn telefonisch bereikbaar, maar ook per e-mail of Whatsapp. Ook heeft u altijd toegang tot ons systeem, zo kunt u meekijken met de betalingen die wij voor u doen én blijft u betrokken bij uw eigen financiën.

Wij nodigen u van harte uit voor een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. Uiteraard komen wij ook graag bij u langs om uw situatie te bespreken. Samen zoeken we naar de beste oplossing, waarbij er voor u altijd een actieve rol blijft.

Het Budgethuis is gevestigd in Heerlen, vanuit Heerlen ondersteunen wij klanten door heel Limburg. Bel of mail ons gerust, dan maken we graag een afspraak met u.

Wat is beschermingsbewind?

Beschermingsbewind is vooral bedoeld om u te beschermen, wanneer u door psychische of lichamelijke beperking niet in staat bent om uw eigen financiële zaken te regelen. Het Budgethuis is gespecialiseerd in beschermingsbewind.

 

Beschermingsbewind wordt aangevraagd via een verzoekschrift aan de kantonrechter. In de meeste gevallen doet u dit zelf, maar uw partner, familielid of daartoe aangewezen derden kunnen ook een aanvraag indienen. Voor het aanvragen van bewind heeft u geen advocaat nodig. Het Budgethuis is uiteraard behulpzaam bij het indienen van het verzoekschrift.

Tijdens een intakegesprek leggen wij u persoonlijk uit wat beschermingsbewind precies inhoudt. Ook bespreken wij uw persoonlijke situatie. Het is belangrijk om hierbij eerlijk en volledig te zijn, alleen op die manier kunnen wij u het beste helpen. We vullen samen met u het aanvraagformulier beschermingsbewind in. Dit formulier wordt samen met eventuele akkoordverklaringen van familieleden en een plan van aanpak naar de rechtbank gestuurd. De kosten die verbonden zijn aan deze aanvraag (griffiekosten) dient u zelf te betalen.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met Het Budgethuis in Heerlen.

Bent u niet in staat of in de gelegenheid om naar ons toe te komen dan komen wij gewoon naar u toe!

Bent u op zoek naar een onafhankelijk en deskundig bureau?